Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren

Cirkeln

Cirkeln

Jag känner igen mig i miljön så det här var roligt att läsa.

Alltid roligt med böcker där man kan ha ett visst igenkännande. Just den här utspelar sig till stora delar på en gymnasieskola och handlar om sex tjejer i årskurs ett på gymnasiet och det roliga är att rektorn är lite mystisk och beter sig underligt och vaktmästaren är förvirrad och konstig men någon som tjejerna kan lita på.

Boken börjar med att en elev hittas mystiskt död på en av skolans toaletter och några av tjejerna hitar honom. Eftersom de egentligen är häxor, fast det vet de inte om i början, så inser de att det kan röra sig om ett mord . Boken går sedan ut på att de, häxorna, skall försöka få fatt i mördaren.

Detta sägs skall bli en trilogi och det kan säkert bli en populär trilogi och visst vill man läsa vidare när man har läst första delen, man vill ju veta hur det går för tjejerna, förlåt häxorna. Jag skulle kunna tänka mig att den här serien går hem hos unga vuxna eller ungdomar som går på gymnasiet eller nyligen har slutat. Här finns mycket att känna igen sig i. Läs Cirkeln!

Publicerat på 12/04/2012, i Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren, Recension och märkt , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: