Hungerelden av Jerker Eriksson och Håkan Alexander Sundquist

Hungerelden av Jerker Eriksson och Håkan Alexander Sundquist

Hungerelden av Jerker Eriksson och Håkan Alexander Sundquist

Lika fascinerad som jag blev av Kråkflickan, den första delen i trilogin Victoria Bergmans Svaghet, blir jag av Hungerelden.

Egentligen är det en riktigt otäck bok omk pedofili och sexuella utnyttjanden. Jag blri flera gånger äcklad och undrar om jag verkligen skall fortsätta att läsa. Men spänningen ligger i att jag som läsare vet mer än de två huvudkaraktärerna poliskommissarie Jeanette Kihlberg och psykologen Sofia Zetterlund.

Kommissarien jagar mördare och det visar sig att det antagligen är en och samma mördare som begår ett antal mord och att upprinnelsen till morden har sitt ursprung i Sigtunaskolan. Tydliga tecken finns också på att de har någon sorts anknytning till en pedofilhärva som också har kopplingar till samma elever på Sigtunaskolan.

Sofia Zetterlund brottas med sitt eget mörka jag, den Victoria Bergman hon en gång var. Victoria Bergman var elev på Sigtunaskolan samtidigt som  de inblandade i morden och pedofilhärvan och Sofia är rädd för sig själv och sin personlighetsklyvning. Kan det vara hon som är mördaren?

Sofia och Jeanette som träffades via sina respektive jobb i Kråkflickan har dessutom inlett en kärleksaffär och det hela blir någon sorts katt- och råttalek eftersom de inte kan diskutera sina egna misstankar med varandra. Så läsningen drivs framåt av att jag vet mest och att jag hela tiden väntar på när dom skall upptäcka vilka de är.

Nu väntar jag bara på tredje och sista delen i trilogin.

Publicerat på 15/04/2012, i Jerker Eriksson och Håkan Alexander Sundquist, Recension och märkt , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: