Skrytmånsen Zlatan – några tankar kring hans bok

Nu har jag börjat läsa boken Jag är Zlatan Ibrahimovic och oj vad han skryter på sig själv. Kanske är det det som har gjort honom så berömd. Han är i alla fall ärlig i sina uttalanden och tar upp både negativa och positiva sidor och kanske är det därför jag tyckte han var okej i början av karriären.

Han framställer sig själv som en riktig buse och hyllar det också, även det rent kriminella och moraliskt tveksamma. Jag gillar inte det här att man hyllar busar och kriminella som hjältar. Kan inte hjälpas att jag undrar vart vårt samhälle är på väg.

Men jag kan inte låta bli att förundras och beundra hans totalengagemang i fotbollen. Han bevisar att om man tränar 16 timmar om dagen då blir man bra på det man gör. Fler borde ta fasta på det. Så på det viset är Zlatan ett föredöme för ungdomar. Och tänk om alla hade möjlighet att lägga ner den tiden och det engagemanget,  jag menar nu inte bara inom fotboll utan på alla områden, tänk vad mycket duktiga människor vi skulle få. Och vad utvecklingen skulle gå framåt!

Publicerat på 27/04/2012, i Uncategorized. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: