Sommarhuset av Anna Fredriksson

Sommarhuset av Anna Fredriksson

Sommarhuset av Anna Fredriksson är en berättelse om att bearbeta sin sorg eller att göra upp med sitt förflutna. Den beskriver de tre syskonen Eva, Thomas och Majas arbete med familjens sommarhus efter att deras mamma har dött. Alla tre har olika mål i livet och med huset och de har inte alltid kommit så bra överens.

Boken påminner en hel del om Mördaren är död, av Stewe Claeson, som också handlar om att städa efter en död förälder och hitta dokument om sådant som de efterlevande inte alls kände till. Båda böckerna innehåller också de slitningar som kan bli mellan syskon som inte riktigt känner varandra eller där föräldrarna har dolt något för dem.

Sommarhuset är en spännande feelgoodroman och snabbläst och det är skönt att ibland läsa en bok som går fort att läsa men ändå är intressant på något vis. Man undrar hela tiden hur det skall gå för syskonen och vad som kommer att hända med sommarhuset. Sympatierna ligger förstås hos den äldsta systern, Eva, eftersom det är hon som är berättaren. Behållningen av boken är de fina miljöskildringarna av dels ett gammalt hus, dels de nära miljöerna i skärgården.

Publicerat på 02/08/2012, i Anna Fredriksson och märkt . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: