Grand final i skojarbranschen av Kerstin Ekman

grand-final-i-skojarbranschen (158x160)Skön läsning eller lyssning kanske jag skall säga. Det var längesen jag läste en så både rolig, spännande, underhållande humoristisk och välskriven skröna. Tänk att hon vågar driva så öppet med delar av etablissemanget som exempelvis manliga författarkollegor och svenska akademin. Delen om svenska akademin roade mig särskilt eftersom jag råkade läsa den strax efter utnämningen av årets litteraturpristagare av Nobelpriset.

Huvudkaraktären Lillemor Troj verkar ha mycket gemensamt med Kerstin Ekman och därför läser jag in en hel del självbiografiskt i boken. En annan karaktär som också har mycket gemensamt med Kerstin Ekman är romanens författaralterego Barbro Andersson, eller Babba som hon kallas. Spelet mellan de båda karaktärerna är spännande och det dubbla författarjaget är något jag kan tänka mig att många författare kämpar med. Att både vara en social samhällsmedborgare och en innesluten isolerad författarsjäl måste naturligtvis vara en svår kombination.

Kerstin Ekman har ett underbart klart, varierat och underfundigt språk som är ett nöje att läsa eller lyssna på. Just den här inläsningen är utsökt. Katarina Ewerlövs läsning förhöjer upplevelsen avsevärt. Läs den!

Publicerat på 07/12/2012, i Kerstin Ekman och märkt , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: